سوالي که هميشه براي ما انسان ها وجود داشته اينه که ما از کجا اومديم؟!
حتما شما هم اين شعر معروف مولوي رو شنيديد که ميگه :
از کجا آمده ام آمدنم بهر چه بود
به کجا مي روم آخر ننمايي وطنم
سوال راجع به مبدا جهان هستي سواليه که دانشمندان و انديشمندان فراواني سال هاي زيادي از عمر گران بهاشون رو صرف پيدا کردن پاسخش کردند. در اين مقاله قصد ما اينه که راجع به نظريه انفجار بزرگ يا بيگ بنگ صحبت کنيم و ببينيم که داستان ما و جهان هستي از کجا آغاز شد.
مهبانگ يا همون بيگ بنگ در واقع يک انفجار بسيار پر انرژي و پر حرارت بود و در ثانيههاي اوليه پس از انفجار فقط تشعشع و ذرات زير اتمي گوناگون در جهان به وجود آمدند.
در واقع تئوري بيگ بنگ مي گويد که جهان هستي در ابتدا يک جرم شديدا چگال (فوق سنگين و بسيار بسيار فشرده) بود که با انرژي بسيار زيادي منفجر شد و در اثر انبساط آن چيزي که امروز مشاهده مي کنيم پديدار شد.
در سال ???? پديده اي به نام تابش زمينه کيهاني کشف شد که مدرک مهمي در تأييد تئوري بيگ بنگ محسوب ميشد، زيرا اين نظريه وجود تابش پسزمينه در سراسر جهان را پيش از کشف آن پيش بيني کرده بود.
يکي ديگر از مدارک شاهد بر بيگ بنگ ،نظريه گسترش (انبساط) کيهان ست. در دهه گذشته ماهواره اي به نام پلانک به فضا پرتاب شد با اين هدف که به طور دقيقي روي انبساط کيهان و سرعت آن تمرکز کند. اين ماهواره توانست مقدار دقيق ثابت هابل را اندازه گيري کند. بر اساس محاسباتي که به کمک ماهواره پلانک انجام شد ، سرعت انبساط جهان معادل ?? ميليون کيلومتر بر ثانيه در هر مگا پارسک است. ديگر شما خودتان حساب کنيد که وسعت جهان هستي چقدر است!
دانشمندان با داده هاي ماهواره پلانک نتيجه گرفتند که بيگ بنگ احتمالا چيزي حدود 14 ميليارد سال پيش اتفاق افتاده است.
تابش زمينه کيهاني به ما نشان مي دهد که حتما اين جهان بر اساس يک انفجار شديد شکل گرفته است. چيزي که ما آن را نظريه انفجار بزرگ ناميده ايم.
تازه اينها اطلاعات بسيار کوچکي از علم کيهان شناسي هستند و اگر در آن کمي غرق شويم دانسته هاي شگفت آور اين علم مي تواند ديوانه کننده باشد!